Toni Braxton grijpt haar 25-jarig jubileum aan om een nieuw album uit te brengen, genaamd Sex And Cigarettes. De plaat komt op 23 maart uit en de eerste single is inmiddels uitgebracht: Long As I Live.

De zevenvoudig Grammy-winnares heeft sinds 2010 geen solowerk meer uitgebracht en kijkt er naar uit om weer te gaan optreden, ondanks haar strijd tegen de ziekte lupus. In 2014 maakte ze met Babyface het album Love, Marriage & Divorce.

"Mijn artsen zeiden me dat ik nooit meer kon optreden, reizen of wat dan ook, maar gelukkig lag er een ander plan voor mij klaar. Daar ben ik enorm dankbaar voor", aldus Braxton.

Nadat de zangeres in 2008 tijdens een optreden in Las Vegas in elkaar zakte, werd de auto-immuunziekte bij haar geconstateerd. In 2010 gaf Braxton er haar eerste interview over. In 2012 belandde ze wederom in het ziekenhuis na een terugval. Inmiddels heeft ze de ziekte aardig onder controle.

Selena Gomez

Vorige maand prees de zangeres, die in 1996 een hit scoorde met Un-break my heart, haar jongere collega Selena Gomez, die ook aan lupus lijdt: "Selena is zo'n bikkel en het is geweldig dat ze deze ziekte een gezicht heeft gegeven. Daarmee helpt ze zoveel anderen die hiermee kampen."