Waylon gaat namens Nederland naar het Songfestival in Portugal. Inmiddels heeft de zanger de keuze voor zijn Songfestivalnummer gemaakt en daarbij is hij ''dicht bij zichzelf gebleven."

Willem Bijkerk, zoals Waylon eigenlijk heet, maakt op 3 maart zijn keuze voor het nummer wereldkundig. "Ik ben dicht bij mezelf gebleven. Ik denk dat dat het beste werkt en ik denk dat het gelukt is. Ik hoop dat het gelukt is."

Bang voor de reacties is de artiest, die eerder met Ilse DeLange naar het Songfestival ging in de formatie The Common Linnets, niet. "Het is vrij druk en vrij hectisch", zei Waylon maandag in De wereld draait door. "Of ik nerveus ben? Nee, dat heeft niet zo veel zin. Over de ontvangst ook niet. Het is wat het is."

Gekozen nummer

In de week voor de bekendmaking is de zanger vijf dagen achter elkaar te gast in De wereld draait door. Daar laat hij de laatste vijf nummers horen waaruit de uiteindelijke keuze is gemaakt. Op welke avond hij het gekozen nummer ten gehore brengt, blijft echter geheim.

Het Eurovisie Songfestival vindt dit jaar plaats op 8, 10 en 12 mei in Lissabon in Portugal. Op 10 mei doet Waylon mee in de tweede halve finale. Dan wordt duidelijk of hij de grote finale op 12 mei haalt.