Pink heeft de griep, maar zegt "haar best te doen" om het Amerikaanse volkslied te zingen. De zangeres brengt op 4 februari het volkslied ten gehore bij de Super Bowl, de jaarlijkse finale van het American football-seizoen.

Vorig jaar zong countryzanger Luke Bryan het volkslied. Eerder zongen onder anderen Lady Gaga, Alicia Keys, Whitney Houston en Luther Vandross The Star-Spangled Banner.

"Ik probeer de griep weg te zingen", schrijft Pink zondag op Instagram. "Ik wacht sinds 1991 om dit nummer te doen, want toen zag ik hoe geweldig mijn idool Whitney Houston dit lied deed."

"Nu is mijn kans eindelijk gekomen en heb ik twee kinderen die letterlijk in mijn mond hoesten en hun snot aan mijn wang afvegen. Je kunt dit niet verzinnen, ik zweer het!"

Hele grote eer

De zangeres schrijft dat ze bij een van haar dromen is aangekomen, "die langzaam in een soort nachtmerrie verandert." Op Instagram zegt ze: "Dit is echt een hele grote eer voor mij, om dit te mogen zingen in het bijzijn van mijn familie, militaire familie, vader, broer, stiefmoeder, familie en de wereld. Ik beloof dat ik mijn best zal doen, zoals ik dat altijd doe."