Justin Timberlake is druk bezig met de voorbereidingen voor zijn optreden tijdens de pauze van Super Bowl 52. De sportwedstrijd  begint in de nacht van zondag op maandag om 00.30 uur Nederlandse tijd.

Het is niet de eerste keer dat Timberlake de 'halftime show' verzorgt. In 2004 trad de zanger samen op met Janet Jackson, waarbij haar blote borst kort te zien was.

Het incident werd later omgedoopt tot 'nipplegate' en zorgde ervoor dat de optredens nu met een paar seconden vertraging worden uitgezonden, zodat de regie op controversiële momenten kan ingrijpen.

De geruchten gingen dat Janet Jackson ook dit jaar een gastoptreden tijdens de halftime show zou verzorgen, maar zondag laat zij via Instagram weten dat die niet waar zijn. De zangeres schrijft: "Om alle geruchten en speculaties in de ban te doen: ik zal niet optreden tijdens Super Bowl morgen. Bedankt voor jullie steun en ik kijk er naar uit om jullie snel weer te zien."

Gastoptredens

Timberlake vertelde tijdens een persconferentie dat hij wel veel gesproken heeft over mogelijke gastoptredens. "Van 'N Sync (de band waar Timberlake deel van uitmaakte, red.), tot Janet Jackson. Volgens mij lopen er zelfs wedjes over."

"Maar dit jaar zijn alleen de Tennessee Kids, mijn band, mijn speciale gasten en ik heb er zin in om dit jaar het podium te rocken. Het wordt heel erg leuk."

Het is al jaren de best bekeken televisie-uitzending van Amerika. Verschillende grote sterren traden al op in de pauze van de wedstrijd, onder meer de Rolling Stones, Lady Gaga, Madonna, Michael Jackson en Beyoncé.