Waylon, die in mei Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival, zal in De Wereld Draait Door vijf nummers ten gehore brengen die hij mogelijk als inzending gebruikt. 

Dat vertelt Matthijs van Nieuwkerk dinsdag in zijn talkshow.

Vanaf 23 februari zal de zanger vijf dagen lang elke dag een potentiële inzending zingen. Eén van die nummers zal hij uiteindelijk zingen op het muziekfestival dat op zaterdag 12 mei plaatsvindt. Op 10 maart maakt de artiest bekend welk nummer het wordt.

Waylon maakt zijn opwachting in de tweede halve finale op donderdag 10 mei. Nederland neemt het daarin op tegen landen als Rusland, Servië, Denemarken, Australië, Oekraïne en Zweden.

Als Waylon zich weet te plaatsen, staat hij in de finale in ieder geval tegenover Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje, Frankrijk en de winnaar van vorig jaar, Portugal.

Voor Waylon is het de tweede keer dat hij naar het Songfestival gaat. In 2014 stond hij samen met Ilse DeLange op het podium in gelegenheidsformatie The Common Linnets. Destijds traden ze op in de eerste halve finale, waarna ze tweede werden tijdens de finale.