Quincy Jones, de 84-jarige muziekproducent die nummers maakte voor onder anderen Michael Jackson en Frank Sinatra, noemt mensen die de muziek van Taylor Swift goed vinden "onwetend".

In gesprek met GQ wordt de producent gevraagd of hij de muziek van de 28-jarige Swift goed vindt. "We hebben meer liedjes nodig", is het antwoord van Jones. "Liedjes, geen hooks (een korte passage in een nummer dat blijft hangen bij de luisteraar, red.)."

Op de vraag wat Swift als artiest mist, zegt Jones: "Weten waar je mee bezig bent. (...) Sinds kinds af aan heb ik altijd meegekregen dat mensen geen moeite meer willen doen. Het heeft aandacht nodig. De enige plek waar je 'succes' eerder tegenkomt dan 'werk' is het woordenboek, en dat is vanwege de alfabetische volgorde."

Onwetend

Quincy Jones produceerde onder meer het Michael Jackson album Thriller en werkte samen met grootheden als Frank Sinatra en regisseur Steven Spielberg.

De interviewer wijst Jones er op dat de nummers van de zangeres wel veel succes vergaren. "Ze weten er niks van", doelt de producent op de fans van Swift, die hen "onwetend" noemt. "Ik zit al zeven decennia in deze wereld en heb het allemaal meegemaakt en gezien hoe het werkt."