Elton John gaat in september voor de laatste keer op wereldtournee. Dat heeft hij aangekondigd in een persconferentie in New York. Op 15 mei staat hij in de Ziggo Dome in Amsterdam. 

"Mijn prioriteiten in het leven zijn veranderd", zei de 70-jarige John in New York. "We hebben nu kinderen en daar wil ik niets van missen." De Brit heeft twee zoons van 7 en 5 met zijn man David Furnish. 

De Farewell Yellow Brick Road Tour begint in de Verenigde Staten. Volgens John duurt de tour drie jaar, omdat hij alle landen waar hij populair is eer aan wil doen. Hij besloot in 2015 een laatste tour te gaan maken. "Het plannen hiervan duurde twee jaar.'

"Het betekent niet dat ik niet meer creatief zal zijn, maar ik ga de wereld niet meer rond." Na de tour is hij van plan een tijdje niets te doen, maar zegt wel te willen blijven schrijven. 

Shows

Elton John verkocht in zijn carrière meer dan 200 miljoen platen en staat al tientallen jaren voor uitverkochte zalen. Vorig jaar april moest hij negen shows in Las Vegas en Californië afzeggen vanwege een bacteriële infectie, die hem bijna fataal werden. 

Tijdens de persconferentie benadrukte de zanger niet te stoppen vanwege zijn gezondheid. 

Hij bracht twee nachten op de intensive care door voordat hij herstelde. In oktober maakte John bekend dat hij dit jaar stopt met zijn shows in Las Vegas.