Zanger Jack White, die in Nederland op 2 juli een concert geeft in de AFAS Live, heeft laten weten dat het publiek geen telefoons mag gebruiken in de concertzaal.

Dat laat de zanger woensdag weten in een verklaring. "Apparaten waarmee foto's, video's en/of audio kan worden opgenomen, zijn niet toegestaan", aldus White.

"We denken dat jullie het fijn gaan vinden om even afstand te nemen van jullie gadgets en de muziek en gedeelde liefde met eigen ogen te ervaren."

In de verklaring staat vermeld dat concertbezoekers hun telefoons en andere opnameapparaten veilig kunnen opbergen in een zakje van het merk Yondr, dat op bepaalde plekken geopend kan worden. 

White Stripes

Afgelopen week maakte White bekend dat zijn derde soloalbum, Boarding House Reach, zal verschijnen op 23 maart. In april begint zijn tour en in juli doet de zanger Nederland aan.

De zanger werd bekend als frontman van de band The White Stripes, die hits scoorden als Seven Nation Army. In 2012 startte hij een soloproject met het album Blunderbuss.