Rapper Boef is zaterdagavond tijdens zijn optreden op Noorderslag in Groningen ingegaan op de ophef die ontstond na zijn vrouwonvriendelijke uitspraken. De rapper bood opnieuw excuses aan en rapte een nummer over de ophef. Het grootste deel van het publiek juichte hem daarna toe.

"Wat ik heb gezegd is fout en ik distantieer me hiervan", zei Boef aan het begin van zijn optreden in de Oosterpoort in Groningen. "Ik zal nooit jullie ideale schoonzoon worden".

De 24-jarige rapper raakte begin januari in opspraak om zijn opmerkingen, waarna Boef niet meer welkom was op diverse popfestivals. Hij maakte drie vrouwen uit voor kechs (hoeren).

Boef reageert in zijn openingsnummer op muziekevenement Noorderslag op de reacties uit de media. Ook de festivals die lieten weten Boef niet welkom te heten op hun podium kregen een veeg uit de pan van de omstreden artiest. Het publiek reageerde razend enthousiast op het nieuwe nummer van Boef en zijn bijbehorende spijtbetuiging.

Rapper Boef maakt excuses op Noorderslag
1
Rapper Boef maakt excuses op Noorderslag

Geen drankjes

Artiestenbegeleider Glen Faria van managementbureau SPEC liet vrijdagmiddag nog weten er even aan gedacht te hebben het optreden van Boef op Noorderslag vanwege alle commotie niet door te laten gaan en riep de bezoekers op om de rapper niet uit te joelen.

Uit voorzorg mochten er geen drankjes de zaal in worden genomen waar Boef optrad. Noorderslag staat bekend om zijn bierdouche bij de winnaars van de jaarlijkse Popprijs.