Dolly Parton scoort niet een, maar twee wereldrecords in het Guinness Book of Records. De countryzangeres kreeg de onderscheidingen omdat ze de meeste top 20-hits van de afgelopen decennia op haar naam heeft staan, evenals de meeste hits in de Amerikaanse Hot Country Songs door een vrouwelijke artiest. 

De superster, die al jaren meeloopt in de entertainmentwereld, was duidelijk geraakt door de eer die haar toekwam in Nashville, waar ze haar onderscheidingen in ontvangst nam. 

Nederig

"Het is geweldig dat ik me nu mag scharen bij al die andere fantastische artiesten, die al eerder een record op hun naam hebben gezet", zei ze. "Je weet nooit waar je werk toe leidt als je ermee bezig bent, maar twee wereldrecords neerzetten...dat maakt me nederig en vooral heel dankbaar."

"Ik heb altijd vanuit mijn hart liedjes geschreven", aldus Parton. "Ik laat me niet leiden door commercie of wat lekker klinkt op de radio."

Favoriete nummer

Parton zei in het interview met Guinness World Records dat haar eigen favoriete nummer I Will Always Love You is, dat ze in 1973 schreef. "Het is een emotioneel nummer, waar ik veel gevoel in leg als ik het ten gehore breng." In 1992 werd het nummer gezongen door Whitney Houston voor de soundtrack van de film The Bodyguard en stond het veertien weken op nummer een in de hitlijsten.