Jamai weet zeker dat iedereen iets gaat vinden van de muziek die hij na een pauze van ruim vijftien jaar uitbrengt. "Dat mag, als de mensen eerst maar de moeite nemen om de muziek te luisteren voordat er een oordeel komt."

De 31-jarige zanger won ruim vijftien jaar geleden de eerste versie van de Nederlandse Idols en bracht daarop het album Jamai uit. Daarna volgde geen heel album meer. Nu is de zanger er klaar voor en vertelt hij aan AD dat zijn album Genoeg te doen "geschreven is vanuit het hart".

"Misschien verwachten mensen dit niet van mij, maar ik denk dat het vernieuwend is", aldus Jamai Loman. De plaat is Nederlandstalig. Een lastige taal, zo vindt de zanger. "Zeker als je het vergelijkt met Engels. Nederlands is hard, direct, kan soms zelfs lomp klinken. Het valt niet mee om ronde zinnen te maken, maar herkenbaarheid was voor mij belangrijk."

De makers van het album, dat in maart uitkomt, hebben lang gezocht naar de juiste toon. "Het moest ook niet al te poëtisch worden. Ik wil graag de taal spreken die je op straat hoort, bij de bakker of slager."