Warner/Chappell, de platenmaatschappij van Radiohead, zegt geen actie te hebben ondernomen nadat zij ontdekten dat het nummer Get Free van Lana del Rey overeenkomsten vertoont met Radiohead-hit Creep.

Een woordvoerder van de band geeft dinsdag een verklaring, meldt Pitchfork. "Het klopt dat we sinds augustus gesprekken hebben met woordvoerders van Lana del Rey."

"Het is inmiddels duidelijk dat coupletten van Get Free muzikale elementen bevatten die ook te vinden zijn in Creep, en we hebben gevraagd dat de schrijvers van Creep hiervoor erkenning krijgen", zo is te lezen in de verklaring.

"Er is echter geen aanklacht ingediend en Radiohead heeft niet gezegd dat zij alle inkomsten van Get Free willen ontvangen."

Geïnspireerd

De Video Games-zangeres liet zondag op Twitter weten dat ze wel zou worden aangeklaagd. "Hoewel ik weet dat mijn nummer niet geïnspireerd is door Creep, vindt Radiohead dat dat wel zo is. Ze willen nu 100 procent van de opbrengsten, waar ik de afgelopen maanden 40 procent heb aangeboden", aldus Del Rey op Twitter.

Muziekwebsite Pitchfork heeft inmiddels contact opgenomen met de woordvoerders van zowel Radiohead als Del Rey.