Zanger Tim Knol had tot en met het jaar 2013 een bloeiende carrière, maar zag daarna "alles uiteenvallen". "Ze zijn allemaal voor Douwe Bob gaan werken".

"Ik had succes en we speelden overal", aldus Knol (28) tegen 3 voor 12. Maar daarna zag de Sam-zanger zijn bandleden naar Douwe Bob vertrekken.

"Dat was voor mij een enorme klap. Toen wilde ik dat niet toegeven - ik ben gewoon een beetje door blijven sukkelen, tot ik begon te schrijven aan mijn nieuwe album. Ik besefte ineens dat ik het allemaal alleen moest doen en pas toen kwam alles eruit."

Dat resulteerde niet alleen in zijn nieuwe album, Cut the Wire, maar ook op persoonlijk vlak zag Knol veranderingen. "Inmiddels kan ik goed over emoties praten. Ik ben een echte prater."

Ondanks dat zijn bandleden naar Douwe Bob overstapten, is er nu geen wrijving meer tussen de twee. "We kunnen het inmiddels goed met elkaar vinden. Hij heeft mij geholpen met een aantal nummers op Cut The Wire."    

Snake

Bij het opnemen van zijn nieuwe album merkte de zanger dat hij snel werd afgeleid, wat de reden is dat hij zijn nummers nooit thuis in Amsterdam schrijft.

Ook heeft Knol een "nieuwe" telefoon gekocht. "Ik heb inmiddels ook een oude Nokia-telefoon gekocht. Daar kun je alleen maar Snake op spelen. Voor de rest hoef je er niet de hele tijd op te kijken en dat scheelt tijd in de studio."