Zaterdag 13 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Candy Dulfer wil publiek niet op verkeerde been zetten

Candy Dulfer (48) houdt ervan haar publiek te verrassen, maar schept er geen genoegen uit om diezelfde mensen op het verkeerde been te zetten.
Door NU.nl

"Ik programmeer breed, hoewel je voor erg intellectuele jazz bij een ander podium moet zijn", zegt de saxofoniste over haar eigen avond Jazzy Sunday die ze maandelijks organiseert in een interview in Het Parool.

"Het gaat mij altijd om de energie op het podium, meer dan stijl. Mengvormen van stijlen zijn interessant, maar het wordt niet automatisch wat als je alles bij elkaar gooit. Ik probeer het wel altijd uit en het kan goed uitpakken. Het kan nooit kwaad om bij elkaar in de keuken te kijken."

Muzieklessen

De muzikant, die met talloze internationale grootheden heeft gespeeld, put voor haar nieuwe ideeën dikwijls uit de muziekgeschiedenis

"Iedereen heeft altijd alles overal vandaan en je weet niet altijd wat de bron is. Ik vind het heerlijk die te achterhalen en dan antwoorden te vinden. Dit zouden ze in muzieklessen ook moeten doen. Ik haal ideeën uit het verleden, met samples van ouder werk van bijvoorbeeld James Brown of Joe Zawinul.”

Aanstaande zondag brengt Dulfer samen met haar vader Hans een eerbetoon aan de Amerikaanse blueslegende Lead Belly.


Lees meer over:

candy dulfer

Aanbevolen artikelen