De nabestaanden van een man die omkwam bij een schietpartij na een concert van Meek Mill, klagen de rapper en zijn platenlabel Roc Nation aan voor dood door schuld.

Volgens de familie van Jaquan Graves heeft de organisatie van het concert in december van 2016 verzuimd tuig dat al de hele avond voor overlast zorgde de deur uit te zetten. Jaquan en andere bezoekers renden het pand uit toen er schoten klonken, maar de 20-jarige werd op de parkeerplaats alsnog geraakt en overleed.

De nabestaanden van het andere dodelijke slachtoffer van de schietpartij startten eerder al een zaak tegen de muzikant en Roc Nation, waarvan rapper en muziekproducent Jay-Z de eigenaar is. Beide families eisen een schadevergoeding van de rapper en het platenlabel. Hoe hoog die eisen zijn, is niet bekend.

Celstraf

Mill zit momenteel vast voor het het schenden van de voorwaarden van zijn proeftijd. Hij gaat in beroep tegen de celstraf van twee tot vier jaar die hij daarvoor kreeg. Volgens de muzikant had de rechter die de zaak behandelde een persoonlijk probleem met hem, en handelde ze daardoor niet objectief.