Guus Meeuwis heeft nooit de behoefte gehad om met een Nederlandstalig nummer naar het Eurovisie Songfestival te gaan. "Ik ben daar eigenlijk nooit mee bezig geweest."

"Pas als ik een geschikt nummer heb, zou ik daarover nadenken. Ik ga het niet speciaal schrijven", aldus Meeuwis in gesprek met Nieuwe Revu. De zanger denkt dat Waylon "een goede vertegenwoordiger" is voor Nederland.

De 45-jarige zanger denkt daarbij dat hij het ideale Songfestivalnummer al gemaakt heeft: Kedeng Kedeng uit 1996. "Vrolijk en internationaal. Maar toen zijn we niet gegaan." 

Meeuwis baalt er van dat zijn nummers weinig op de radio te horen zijn, maar heeft niet het gevoel dat hij dat in zijn eentje kan veranderen. "(...) Het is bewezen dat heel veel mensen Nederlandstalige muziek waarderen. Ze luisteren er graag naar, kopen het en gaan naar shows." 

"Iedere keer als ik een liedje schrijf, hoop ik dat ze bij radiostations horen hoeveel liefde erin zit. Maar blijkbaar is dat niet genoeg. Toch lijkt het me fantastisch om nog eens de wetten van de muziekwereld te tarten met echt een goed nummer dat wél wordt opgepikt", aldus Meeuwis.