Acda en De Munnik, Wende Snijders en Trio Bier treden zaterdagmiddag op tijdens de herdenkingsdienst van de overleden burgemeester Eberhard van der Laan. Ook enkele leden van het Koninklijk Concertgebouworkest maken hun opwachting, maakte de woordvoerder van Van der Laan bekend.

Thomas Acda en Paul de Munnik namen in 2015 als duo afscheid van het publiek. In 2016 gaven ze nog wel een optreden tijdens de Vrienden van Amstel Live.

"Dit is echt eenmalig", verzekerde De Munnik destijds aan het Algemeen Dagblad. “We hadden simpelweg nog geen afscheid genomen van het publiek van Vrienden van Amstel."

Mark Rutte 

Tijdens de bijeenkomst in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam spreken familie en vrienden, onder wie minister-president Mark Rutte en historicus Geert Mak. Ruim duizend genodigden zijn erbij aanwezig.

Voorafgaand aan het afscheid luiden om 12.50 uur de klokken van de Amsterdamse torens. Om 13.00 uur, als de dienst begint, staat het Amsterdams openbaar vervoer een minuut stil als eerbetoon aan de burgemeester.

Na afloop van de bijeenkomst in het Concertgebouw wordt de burgemeester in besloten kring begraven. Vrijdag konden Amsterdammers afscheid nemen van Van der Laan. Duizenden mensen kwamen naar het Concertgebouw om hem een laatste groet te brengen.

Applaus bij aankomst kist Van der Laan in Concertgebouw
62
Applaus bij aankomst kist Van der Laan in Concertgebouw