Tom Holkenborg, beter bekend als Junkie XL, gaat de soundtrack maken voor de nieuwe Tomb Raider-film.  

Dat laat de producer weten op Instagram, waar hij een foto van hoofdrolspeelster Alicia Vikander als Lara Croft op de filmset plaatst, samen met de tekst 'On to the next …#FilmScore'.

Holkenborg vindt het "helemaal te gek" dat hij de muziek voor de nieuwe Tomb Raider-film mag maken. De film stond op zijn wensenlijstje, zei Holkenborg, beter bekend als JunkieXL.

"Ik ben een ontzettende filmliefhebber. Er is een aantal films waar je graag aan wil werken en Tomb Raider is er daar één van", zei hij maandag in RTL Boulevard.

De Noor Roar Uthaug, die de nieuwe film over Lara Croft regisseert, koos JunkieXL. "Zoals altijd in Hollywood zijn er verschillende manieren waarop je benaderd kan worden. In dit geval was het de regisseur die graag met mij wilde werken."

Elvis

Holkenborg woont al lange tijd in de Verenigde Staten. Hij brak in 2002 internationaal door met zijn remix van A Little Less Conversation van Elvis Presley, maar heeft zich de laatste jaren vooral geconcentreerd op het componeren van filmmuziek.

Zo verzorgde hij de soundtracks voor grote hits als Mad Max: Fury Road, Deadpool, Black Mass, Brimstone, Divergent en The Dark Tower. 

Tomb Raider is in maart 2018 in de bioscopen te zien.