Charles Bradley (68) heeft al zijn geplande concerten geannuleerd, omdat hij behandeld moet worden voor leverkanker. De soulzanger zou in december voor vijf concerten naar Nederland komen. 

Bradley werd vorig jaar gediagnosticeerd met maagkanker en onderging daarvoor een behandeling. Tijdens zijn tournee de afgelopen weken, kwam de zanger erachter dat de kanker ook aangetroffen is in zijn lever. 

De soulzanger zegt volgens Rolling Stone in een verklaring: "Ik hou van jullie allemaal, door jullie zijn mijn dromen uitgekomen. Wanneer ik terugkom, zal ik, met Gods liefde, sterker zijn dan ooit. En met Gods wil, zal ik snel weer terugkomen."

Bradley annuleerde 37 concerten, waaronder de concerten in de Nederlandse zalen Paradiso (5 december), Doornroosje (6 december), Rotterdam (8 december), Tilburg (9 december) en Groningen (10 december). 

Arm en werkloos

De zanger startte zijn carrière in de jaren zestig, maar wist lang geen successen te behalen. Voor het grootste deel van zijn leven trok Bradley arm en werkloos door de Verenigde Staten. Toen hij Gabriel Roth, mede-oprichter van platenmaatschappij Daptone Records, en producer Tom Brenneck ontmoette, keerde het tij. De soulzanger bracht meerdere succesvolle albums uit en tourt de hele wereld over met zijn muziek.