Ed Sheeran is tijdens de 34e MTV Video Music Awards verkozen tot beste artiest van het jaar. Rapper Kendrick Lamar viel zes keer in de prijzen.

De 26-jarige Sheeran trad tijdens de show in de Californische stad Inglewood op met zijn hitsong Shape Of You, samen met rapper Lil Uzi Vert.

Kendrick Lamar (30) was genomineerd voor acht awards en won er zes, waaronder die voor beste videoclip met het nummer Humble.

Fifth Harmony kreeg uit handen van Paris Jackson de prijs voor beste popvideo voor de clip van hun nummer Down. Zanger en songwriter Khalid werd door het publiek van MTV gekozen tot beste nieuwkomer van het jaar.

Katy Perry

De presentatie van de MTV Video Music Awards was dit jaar in handen van zangeres Katy Perry, die zelf ook optrad met haar nummer Swish Swish.

De beste nieuwkomers van vorig jaar, de band DNCE met leadzanger Joe Jonas, zong samen met Rod Stewart zijn klassieke hitsong Da Ya Think I'm Sexy. Verder traden onder andere Miley Cyrus, Demi Lovato en Shawn Mendes op gedurende de drie uur durende liveshow.

Speciale aandacht was er ook voor een aantal transgendersoldaten uit het Amerikaanse leger, die door MTV waren uitgenodigd als reactie op het besluit van de Amerikaanse president Trump om transgenders voortaan te weren uit het Amerikaanse leger.

Vijf hoogtepunten MTV Video Music Awards
83
Vijf hoogtepunten MTV Video Music Awards