Bruce Springsteen bevestigt geruchten dat hij binnenkort op de planken staat. Deze herfst maakt de zanger zijn Broadwaydebuut met 'Springsteen on Broadway', een solovoorstelling in het Water Kerr Theatre in New York.

Dat maakt de 67-jarige artiest bekend op zijn website. "Ik wilde enkele shows doen die zo persoonlijk en intiem mogelijk zijn", motiveert 'The Boss' zijn keuze voor het theater.

"Ik heb voor Broadway gekozen vanwege de prachtige oude theaters, die precies de juiste setting zijn voor hetgeen ik in gedachten heb."

In het theater passen 1.000 bezoekers, waarmee de locatie "een fractie van de grootte is van de plaatsen waar Springsteen gewoonlijk speelt", aldus Variety. Verwacht wordt dan ook dat het animo voor de show groot zal zijn.

Try-outs

De try-outs van Springsteen on Broadway beginnen op dinsdag 3 oktober. Van donderdag 12 oktober tot en met zondag 26 november is de show te zien. Vanaf 30 augustus zijn tickets te koop. 

Eerder deze week maakte ook actrice en comédienne Amy Schumer bekend dit najaar haar Broadwaydebuut te maken, in een voorstelling geschreven door Steve Martin.