De Nederlandse volkszanger John de Bever zong maandagavond zijn grote hit 'Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht' tijdens de huldiging van de Oranje Leeuwinnen. Een optreden waar hij van tevoren "een beetje zenuwachtig" voor was.

De Bever was bang dat hij zijn tekst zou kwijtraken, gaf hij toe in RTL Boulevard. "Normaal ben ik niet zenuwachtig, maar nu wel een beetje."

De Brabantse volkszanger bracht het nummer samen met de Oranje Leeuwinnen, die zondag Europees kampioen werden, ten gehore tijdens de huldiging in Utrecht.

De voormalig prof- en zaalvoetballer maakte het zichzelf niet makkelijk. Toen hij hoorde dat Jij krijgt die lach niet meer van mijn gezicht het lijflied van de Nederlandse voetbalsters was geworden, schreef hij met Marianne Weber speciaal een nieuwe versie van zijn jarenoude hit.

"De coupletjes moet ik nog even leren, het zijn twee hele nieuwe coupletten geworden", vertelde de zanger, die maandag in een knaloranje pak op het podium staat in Utrecht.

Dat de Oranje Leeuwinnen uitgerekend zijn nummer kozen, legt John geen windeieren. "Het lijkt wel of ik ook Europees kampioen ben. Ik vind het supermooi dat ik vanavond met ze mag zingen. Dat vind ik eigenlijk nog het mooist."

Droom die uitkomt

Musicalster Tim Douwsma mocht de voetbalvrouwen huldigen. "Een droom die uitkomt", noemde de zanger het in RTL Boulevard

"Ik zei meteen 'ja'", herinnerde Douwsma zich het moment dat hij werd gevraagd de Oranje Leeuwinnen te huldigen. "Het is een unieke eer om dit te mogen doen."