Familie, vrienden en andere bekenden van Chester Bennington hebben zaterdag tijdens een besloten dienst afscheid genomen van de Linkin Park-zanger. 

De dienst vond plaats nabij het huis van Bennington in Palos Verdes in Californië, schrijft TMZ

Een paar honderd mensen, onder wie veel muzikanten die met Bennington speelden, waren zaterdag aanwezig. Er was een speciaal podium neergezet voor artiesten die een muzikaal eerbetoon wilden brengen.

De boel werd goed in de gaten gehouden door de politie. Alle aanwezigen moesten een polsbandje dragen en een toegangspas laten zien.

Linkin Park-zanger Chester Bennington (41) overleden: Drie hits van de band
105
Linkin Park-zanger Chester Bennington (41) overleden: Drie hits van de band

Steun

Eerder bedankte Dave Farrell, de bassist van Linkin Park, fans van de band voor hun steun na de zelfmoord van Bennington. 

"Afgelopen week was ontzettend zwaar. De liefde en steun die ik heb gekregen van vrienden en fans van over de hele wereld is prachtig. Ik zou willen dat ik iedereen persoonlijk kon bedanken voor hun liefde en steun", schrijft de muzikant onder meer op Twitter.

Farrell vervolgt: "Een groot deel van Chesters nalatenschap zijn de herinneringen die wij van hem hebben in onze harten. Hij was een enthousiaste, luchthartige vader, een eerlijke en gepassioneerde muzikant en een loyale vriend."

Herdenkingen

De bassist van de rockband eindigde met te zeggen dat hij is geraakt door alle herdenkingen die wereldwijd zijn georganiseerd voor Bennington. Hij riep zijn fans op foto's hiervan te sturen zodat hij ze op zijn eigen tijdlijn kon zetten.

Farrell plaatste uiteindelijk tientallen foto's van eerbetonen in onder meer Frankrijk, Italië, Chili, Rusland, Zuid-Afrika, Mexico, Canada en de Verenigde Staten.

Bennington maakte op 20 juli een einde aan zijn leven, op 41-jarige leeftijd. Hij was getrouwd met Talinda, met wie hij drie kinderen had.