Beyoncé moet zich mogelijk toch tegenover de rechter verantwoorden over vermeend plagiaat. De zangeres wordt ervan beschuldigd zonder toestemming teksten van een overleden rapper te hebben gebruikt in het nummer Formation

Dat meldt The Hollywood ReporterIn het nummer zouden teksten en de stem van rapper Anthonny Barré, beter bekend onder de artiestennaam Messy Mya, te horen zijn. Zijn nabestaanden spanden een rechtzaak aan.

Beyoncé heeft de rechtbank gevraagd de zaak te seponeren. Volgens Mary Ellen Roy, de advocaat van Beyoncé, zouden de nabestaanden van Barré het gebruik van de teksten overschatten. Ook de aantijging dat het werk van Barré te horen zou zijn tijdens live optredens zou overtrokken zijn. 

Beluister Formation van Beyoncé
Beluister Formation van Beyoncé

Oordeel

Rechter Nannette Jolivette Brown uit Louisiana oordeelt echter anders. Zij gaat mee in de aanklacht van de nabestaanden dat de inhoud die is gebruikt onvoldoende is aangepast. Het gebruik is weliswaar kort maar 'significant'.

Daarmee wijst Brown de eis om de zaak te seponeren af. Volgens haar zijn de advocaten van Beyoncé er onvoldoende in geslaagd om aan te tonen dat het om rechtmatig gebruik van Barré zijn teksten gaat.