Luis Fonsi en Daddy Yankee hebben maandag fel uitgehaald naar de Venezolaanse president Nicolas Maduro. Ze vinden dat het staatshoofd moet stoppen met het gebruik van een remix van hun populaire nummer Despacito voor politieke doeleinden. 

Daddy Yankee noemt Maduro op Instagram een dictator.

Maduro gebruikte de muziek van het populaire nummer tijdens zijn wekelijkse televisieprogramma zondag voor een eigen versie om zijn voorgenomen grondwetswijziging te promoten. Het is al maanden onrustig in Venezuela en de socialistische regering van het land wil volgens de oppositie de grondwet wijzigen om aan de macht te blijven.

Venezolaanse president Maduro draait eigen versie Despacito in televisieprogramma
74
Venezolaanse president Maduro draait eigen versie Despacito in televisieprogramma

Geen toestemming

"Er is mij op geen enkel moment gevraagd om toestemming te geven om het nummer Despacito te gebruiken voor politieke doeleinden", schrijft Fonsi in een verklaring op Instagram. De in Puerto Rico geboren zanger is niet te spreken over de regering van Maduro. "De staat waarin Venezuela, een land dat ik zeer liefheb, momenteel verkeert is schandalig", vervolgt Fonsi.

Daaraan voegde Daddy Yankee nog toe: "Je dictatoriale regime is een grap, niet alleen voor mijn Venezolaanse broeders, maar voor de hele wereld", schreef de rapper in reactie op de video van president Maduro.

Beluister het nummer Despacito
Beluister het nummer Despacito