Zanger en producent Monsif Bakkali dreigde zijn schoolopleiding te verknallen, omdat zijn artiestenbestaan veel tijd vergde.

"Elke dag na school had ik een optreden of interview. Ik had geen tijd om te leren voor toetsen en ik wilde ook weleens chillen", zegt de producent en zanger in een interview met de Volkskrant.

De nu twintigjarige zoon van een Marokkaanse vader en Nederlandse moeder werd door zijn hit Mee met me op 13-jarige leeftijd een kindster en door verschillende media 'de Nederlandse Justin Bieber' genoemd. Hij ontving gouden en platina platen, maar het artiestenleven eiste zijn tol.

"Ik wilde wel Monsif zijn en muziek maken, maar dan op een relaxte manier. Op zo'n leeftijd moet je niet zo veel stress hebben."

Josylvio

Bakkali legt zich sinds een aantal jaren vooral toe op het produceren van nummers voor andere artiesten, zoals Boef en Josylvio en sleepte daarmee miljoenen views op YouTube binnen.

"Ik kan in een half uurtje zo'n harde gangsterbeat maken. Morgen kun je een popliedje van me horen. De dag daarna weer een dancenummer. Ik doe van alles en werk met iedereen."

Maar hij is zichzelf niet vergeten en brengt binnenkort nieuwe, eigen nummers naar buiten: "Eigenlijk zijn deze jaren oefening geweest. Uiteindelijk maak ik de allerbeste track voor mezelf."