Linkin Park pakt zijn wereldtournee niet op na de dood van frontman Chester Bennington. De Amerikaanse rockband zou vanaf donderdag door de Verenigde Staten trekken met de One More Light World Tour.

"We zijn geschokt door het overlijden van Chester Bennington", liet concertorganisator Live Nation vrijdag weten. "De Noord-Amerikaanse One More Light Tour van Linkin Park is afgelast. Onze gedachten gaan uit naar alle betrokkenen." Mensen met kaartjes voor een van de Amerikaanse shows van Linkin Park krijgen hun geld terug.

Blink-182

Ook de band Blink-182 laat weten dat zij hun mini-tour schrappen. In de Welcome to Blinkin Park-tour zouden zij samen met Linkin Park twee concerten geven in New York en Pennsylvania. "We zijn vernietigd door de dood van onze vriend en de geweldige muzikant Chester Bennington", luidt hun verklaring te lezen op Rolling Stone. "We kunnen ons niet voorstellen dat we de concerten spelen waarbij zijn talent en stem niet aanwezig is. Dat is gewoon niet mogelijk."   

Bennington werd donderdag dood gevonden in zijn woning in de buurt van Los Angeles. De 41-jarige zanger pleegde zelfmoord op de verjaardag van zijn goede vriend Chris Cornell. Die maakte in mei een einde aan zijn leven.

Amsterdam

Linkin Park was vorige maand nog in Amsterdam in het kader van de One More Light World Tour. In de Ziggo Dome gaf de rockband een uitverkocht concert.