Louis Tomlinson heeft zich voor zijn nieuwe single laten inspireren door Arctic Monkeys. Dat vertelde het ex-lid van One Direction aan de BBC. 

Vrijdag kwam Tomlinson met het nummer Back To You, een duet met Bebe Rexha.

Hij was behoorlijk zenuwachtig voor de release. "Maar ik heb intussen veel goede feedback gekregen van de mensen van mijn platenlabel en dj’s bij radiostations", zegt hij. "Dat maakt het allemaal wel wat makkelijker, maar ik voel nog steeds wel veel druk. Want nu moet blijken of alles wat ze zeggen ook waar is."

Volgens de BBC valt de tekst van Back To You erg op. Volgens Louis komt dat omdat hij geen zoetsappig Hollywood-liedje wilde maken. "Dat is zo saai", legt hij uit. "Ik kom uit het noorden van Engeland en groeide op met Oasis en Arctic Monkeys. Zij vertellen hun verhalen op een manier die beter bij mij past. Het is allemaal veel echter."

Tomlinson stelt dat de leden van Arctic Monleys niet verbaasd hoeven te zijn dat juist zij een inspiratiebron zijn voor hem. "Er is echt een manier om hun manier van liedjesschrijven te integreren in een popsong."