Zo'n 40.000 mensen zagen hoe Tiësto als verrassing de allerlaatste editie van Sensation in de Johan Cruijff Arena tot een succes maakte. Zondagochtend om 6.00 uur is er in Nederland een einde gekomen aan het dancefeest.

"Het was een uiterst succesvol feest dat zonder noemenswaardige incidenten verliep", laat woordvoerder Tim Broersma van Sensation weten. "Het was weer enorm groots en we hebben het met een knal afgesloten.''

Onder het motto The Final traden top-dj's op, zoals Sunnery James & Ryan Marciano, Fedde Le Grand en Hardwell. Ook Tiësto kwam onaangekondigd langs als 'mystery guest'. "Er werd vooraf al veel over gespeculeerd, maar hij was voor iedereen wel een grote verrassing'', aldus Broersma.

Na achttien jaar stopt organisator ID&T met de Nederlandse editie van het dancefeest. Sensation begon in 2000 en groeide uit tot een uiterst succesvolle formule, met de witte dresscode en de grote namen die de organisatie wist te strikken.

Zwart

Later volgde er ook een 'zwarte' editie, die tussen 2002 en 2008 plaatsvond en waar hardere house werd gedraaid. De Sensation-feesten verplaatsten zich al snel over de wereld en inmiddels is het in 34 landen verspreid en wordt het over vijf continenten gehouden.

De opvolger van het dancefeest in de Arena wordt eind dit jaar onthuld.