Kanye West heeft gebroken met Tidal, het online muziekplatform van Jay Z. De rapper zou nog miljoenen krijgen en wil daarom niet langer aan het bedrijf verbonden zijn.

Tidal dreigt ondertussen met juridische stappen als West naar een andere streamingdienst overstapt, schrijft TMZ.

De rapper is volgens ingewijden al langer ontevreden met de samenwerking. Tidal, dat vorig jaar exclusief zijn nieuwe album mocht aanbieden, zou hem nog meer dan drie miljoen dollar verschuldigd zijn. Een deel van dat geld komt van de bonus die West zou krijgen.

Wests album The Life of Pablo leverde Tidal volgens insiders een verdubbeling van het ledenaantal op en zorgde binnen twee weken voor meer dan 100 miljoen streams.

De advocaat van West heeft het bedrijf een brief gestuurd om aan te geven dat hij geld wil zien. Omdat Tidal daar niet op in is gegaan, heeft de Amerikaanse muzikant besloten het contract met Jay Z's bedrijf te beëindigen.

Ruzie

West en Jay-Z waren ooit goede vrienden, gingen samen op tournee en brachten het album Watch the Throne uit. Vorig jaar liet West duidelijk weten niet blij te zijn met de reactie van Jay-Z na de overval op zijn vrouw Kim Kardashian in Parijs. "Je hebt me niet eens gebeld." Op zijn nieuwe album 4:44 haalt Jay-Z op zijn beurt uit naar West.