Bruno Mars en Beyoncé ontvangen BET Awards

Beyoncé en Bruno Mars hebben zondag de prijzen voor beste R&B- of popartiest gewonnen bij de BET Awards. Tijdens de ceremonie van zender Black Entertainment Television gingen de awards voor beste hiphopartiesten naar Kendrick Lamar en Remy Ma.

Beyoncé was met zeven nominaties de grote kanshebber van de avond. Ze won uiteindelijk vijf awards, voor beste R&B- of popartiest, video van het jaar, album van het jaar, beste videoregisseur en de publieksprijs. De zangeres was in verband met de geboorte van haar tweeling niet aanwezig bij de prijsuitreiking.

Tijdens de awardshow, waarin ieder jaar Afro-Amerikaanse muzikanten en andere artiesten geëerd worden, kreeg de band New Edition een Lifetime Achievement Award. Hiphoptrio Migos ging ervandoor met de award voor beste groep. Chance the Rapper won zowel de BET Humanitarian Award voor zijn inzet voor het goede doel als de prijs voor beste nieuwkomer.

In de film- en televisiecategorieën kregen Mahershala Ali en Taraji P. Henson awards voor beste acteur en actrice en werd Hidden Figures verkozen tot beste film. Tennisster Serena Williams en basketballer Stephen Curry werden in het zonnetje gezet als beste Afro-Amerikaanse sporters van het jaar.

Lees meer over:
Tip de redactie