Junkie XL speciale gast op Nederlands Film Festival

Tom Holkenborg, beter bekend als Junkie XL, is een van de speciale gasten op het Nederlands Film Festival eind september. 

De componist verzorgt op 27 september een masterclass in de grote zaal van de Stadsschouwburg Utrecht, zo maakte het festival donderdag bekend.

Holkenborg woont al lange tijd in de Verenigde Staten. Hij brak in 2002 internationaal door met zijn remix van A Little Less Conversation van Elvis Presley, maar heeft zich de laatste jaren vooral geconcentreerd op het componeren van filmmuziek.

Zo verzorgde hij de soundtracks voor grote hits als Mad Max: Fury Road, Deadpool, Black Mass, Brimstone, Divergent en The Dark Tower, die dit najaar in première zal gaan.

Met het onderdeel NFF Masters zet het NFF Nederlandse filmprofessionals in de schijnwerpers die nationaal en internationaal furore hebben gemaakt. Eerder verzorgden cameraman Hoyte van Hoytema, costume designer Jany Temime, production designer Jan Roelfs en stuntman Willem de Beukelaer een masterclass.

Op het Nederlands Filmfestival worden vanwege de aanwezigheid van de componist Brimstone van Martin Koolhoven en Mad Max: Fury Road van George Miller vertoond. Na afloop beantwoordt Holkenborg vragen uit de zaal. Het Nederlands Film Festival vindt dit jaar plaats van 20 tot en met 29 september in Utrecht.

Lees meer over:
Tip de redactie