Extra veiligheidsmaatregelen concert Coldplay in Brussel

Voor het concert dat Coldplay woensdagavond geeft in het Koning Boudewijnstadion in Brussel is vanavond extra politie ingezet.  

De verhoogde waakzaamheid volgt op de mislukte aanslag dinsdagavond in station Brussel-Centraal.

Bezoekers moeten volgens het AD meerdere veiligheidszones passeren en worden gefouilleerd. Ook staan voor de entree gewapende agenten. 

Opblaasbare objecten zoals strandballen of ballonnen en sprays zoals deodorants of parfum zijn niet toegestaan en worden in beslag genomen bij de ingang.

Ook in het stadion zelf lopen veel beveiligers rond. Concertgangers die geen Coldplay-bandje om hun pols hebben - een onderdeel van de lichtshow - worden volgens de krant gelijk om opheldering gevraagd.

Aanslag

Een man die dinsdagavond een aanslag wilde plegen op het centraal station van Brussel had een tas bij zich met gasflessen en spijkers. Uiteindelijk ging alleen het ontstekingsmechanisme af.  

Volgens het federaal parket liep de 36-jarige dader van Marokkaanse komaf op een militair af en schreeuwde 'allahu akbar'. Daarop schoot de militair de dader dood. Uit een huiszoeking blijkt onder meer dat hij sympathieën had voor de terreurgroep Islamitische Staat (IS).

Coldplay geeft donderdag ook nog een optreden in het Koning Boudewijnstadion in Brussel.

Lees meer over:
Tip de redactie