Duo Royal Blood moest 'afkicken' na drie jaar lang toeren

Mike Kerr en Ben Thatcher van het Britse duo Royal Blood kreeg vorig jaar te maken met lichamelijke ontwenningsverschijnselen na het afronden van hun bijna drie jaar omvattende tournee.

"Elke avond om negen uur kreeg ik een stoot adrenaline te verwerken en voelde ik een gloeiende rush door mijn hoofd schieten. Omdat mijn lichaam gewend was op dat moment te ontploffen op een podium. Het zat te wachten op een optreden dat niet kwam'', vertelt Kerr aan de Volkskrant over de ontwenningsverschijnselen.

"Aan de ene kant is het natuurlijk verschrikkelijk om zo lang te toeren", zegt Kerr. "Want je kunt wel zeggen dat je het niet gaat doen, maar het gebeurt toch: je leeft ruim tweeënhalfjaar op een dieet van tequila en chicken wings. Een desastreuze levensstijl."

"Maar tegelijkertijd is het de ervaring van je leven: bij ons vooral door de manier waarop onze vriendschap zich ontwikkelde en steeds intenser werd. We hadden echt het idee dat we een oorlog ingegaan waren. Je weet wel: of je komt niet thuis - dan ben je dus dood - of je keert terug van het front als kameraden."

Show

Royal Blood geeft op 10 november een show in AFAS Live, de voormalige Heineken Music Hall, in Amsterdam. Het optreden staat in het teken van hun tweede album How Did We Get So Dark? dat deze maand verscheen.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie