Nieuw album Jay-Z verschijnt op 30 juni

Het nieuwe album van Jay-Z (Shawn Carter, 47) verschijnt op 30 juni. Het werk met de titel 4:44 is vanaf die dag exclusief via de muziekstreamingdienst Tidal te beluisteren.

Dat maakt Tidal maandag middels een persbericht bekend.

Over 4:44 heerst al enige tijd verwarring. Begin deze maand doken billboards met alleen de tekst 4:44 op in New York en Los Angeles en verschenen online ook banners met die tekst. In de code voor de online advertenties ontdekte een oplettende fan het woord Tidal, de naam van het online muziekplatform van Jay-Z.

Nek omgedraaid

De hoop van fans dat het om een aankondiging van zijn nieuwe album ging, werd aanvankelijk de nek omgedraaid toen het er bij de publicatie van een trailer vorige week op leek dat 4:44 niet het album van Jay-Z was, maar stond voor een nieuwe filmproject met Mahershala Ali, Lupita Nyong'o en Danny Glover.

Afgelopen vrijdag waren er ineens in Los Angeles toch weer billboards te zien voor 4:44 waarop de naam van Jay-Z stond. Daar stond ook een datum bij: 30 juni.

In de trailer die zondag op Tidal verscheen, zijn dezelfde filmbeelden met Mahershala te zien, maar is op de achtergrond een rap van Jay-Z te horen. Het nummer heeft de naam Adnis

Maandagochtend volgde het verlossende woord. Jay-Z's nieuwe album heet inderdaad 4:44 en is exclusief beschikbaar voor abonnees van Tidal, vanaf 30 juni om 6.00 uur Nederlandse tijd. Het laatste album van Jay-Z, Magna carta... Holy grail, verscheen vier jaar geleden.

Vaderschap

Het zijn drukke dagen voor Jay-Z. De Amerikaanse artiest en ondernemer werd recentelijk vader van een tweeling.

Beyoncé, de moeder van de tweeling en tevens echtegnote van Jay-Z, maakt het goed. Het koppel heeft al een dochter van vijf.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie