De erfgenamen van de vorig jaar overleden Prince overwegen juridische stappen te nemen tegen theatermaker Gary Lloyd vanwege de aangekondigde show Purple Rain

Tegenover de BBC laat Troy Carter, die de woordvoering voor de erfgenamen doet, weten dat er geen toestemming is gevraagd voor het gebruik van de naam van de popster of voor het gebruik van zijn muziek.

"Dit is zonder twijfel een leugenachtige manier om fans te laten denken dat er een Purple Rain-musical komt op de Londense West End. Maar in de praktijk is het niet veel meer dan een coverband", aldus Carter.

Hij zegt verder dat de erfgenamen juridische stappen overwegen om de show tegen te houden. Ook laat hij weten dat er binnenkort een officiële Purple Rain-show komt.

De producers van de Londense show laten weten nooit de bedoeling te hebben gehad iemand voor de gek te houden of te kwetsen.

Erfgenamen

Prince werd in de ochtend van 21 april 2016 dood gevonden in een lift in zijn landgoed Paisley Park. Na zijn dood waren er 45 personen die meenden recht te hebben op een deel van de erfenis.

Een Amerikaanse rechter wees na een rechtszaak zes personen aan als officiële erfgenamen: zus Tyka Nelson en halfbroers- en zussen Norrine Nelson, Omarr Baker, Sharon Nelson, John R. Nelson en Alfred Jackson.