Trijntje Oosterhuis stopt met Ladies of Soul. De 44-jarige zangeres wil zich meer richten op haar solocarrière en gezin. 

Dat heeft haar management bevestigd aan RTL Boulevard na berichtgeving in Party.

Samen met Edsilia Rombley, Berget Lewis, Glennis Grace en Candy Dulfer trad Oosterhuis sinds Valentijnsdag 2014 op als Ladies of Soul. Of de overige vier met elkaar verdergaan, is niet bekend.

De vijf, die elkaar al van jongs af aan kennen, kwamen in eerste instantie in 2012 bij elkaar voor een aantal herdenkingsconcerten als eerbetoon aan de in dat jaar overleden Whitney Houston.

Formatie

De afgelopen jaren gaf het vijftal een reeks concerten in de Ziggo Dome. Ook volgend jaar geven de Ladies of Soul daar nog een optreden, hoewel Oosterhuis dan al geen volwaardig lid meer is van de groep. De zangeres, die haar eigen tournee onderbreekt om te kunnen zingen met de Ladies of Soul, treedt echter wel op als "very special guest". De kaartverkoop voor het optreden op 24 maart is al begonnen.

"We zijn blij dat Trijntje ondanks haar drukke schema zo toch kan aanhaken", reageert Berget Lewis. "We gaan er met z'n allen keihard tegenaan om van ons lustrumjaar een fantastische Ladies of Soul-editie te maken. En ik voel nu al dat dat gaat lukken."

Oosterhuis kreeg met haar ex-man Sander van den Eeden twee zoons. Met haar huidige vriend Alvin Lewis, de broer van Berget Lewis, kreeg ze eind 2015 een dochter.