Ferri Somogyi wordt tijdens een avondje draaien regelmatig gesaboteerd door dj's die jaloers op hem zijn.

"Er is veel onderlinge jaloezie tussen dj’s", vertelt Somogyi in Panorama. "Wat dat betreft zijn het net katten. Die doen er ook alles aan om hun territorium te verdedigen."

Volgens de acteur, die regelmatig achter de draaitafels staat, zijn de vaste dj's van discotheken het ergst. "Die voelen zich soms best wel bedreigd. Ook omdat 'het acteurtje' de zaal wel helemaal plat krijgt. Dat trekken ze dan niet, met als gevolg dat zo iemand de boel weleens bewust saboteert door stiekem een stekkertje los te trekken of aan een knop te zitten, zodat het geluid ineens wegvalt."

Somogyi loopt tegenwoordig dan ook nooit meer weg bij zijn apparatuur. "Want het publiek weet niet beter en wijst in dat geval jou als schuldige aan, waarna je alle shit over je heen krijgt."

'Stevige hand'

De 44-jarige acteur en dj maakt daarnaast meteen duidelijk dat hij niet met zich laat sollen. "Ik stel me meteen keihard op door zo'n gast niet alleen een stevige hand te geven, maar hem ook goed vast te pakken, zo van: waag het niet om mij te naaien. Al komt het regelmatig voor dat het kwaad dan al geschied is, omdat hij vooraf expres alle hits al heeft gedraaid."