De band U2 geeft dit najaar twaalf extra optredens in Noord- en Zuid-Amerika als onderdeel van hun Joshua Tree Tour. De Ierse rockers zijn al begonnen aan de tournee, die oorspronkelijk tot 1 augustus zou lopen. De tour is nu verlengd tot 19 oktober. 

The Joshua Tree Tour viert het dertig jarig jubileum van het gelijknamige album en tournee van de rockband in 1987. Op het vijfde album van de band staan hits als With or Without You en Where the Streets have no Name.

In de maand augustus nemen Bono en zijn band wel een maand rust maar vanaf 3 september staan ze weer op het podium in Detroit.

Daarna volgen nog enkele andere steden in de Verenigde Staten, voordat de band afzakt naar Zuid-Amerika. Daar spelen ze in oktober onder meer in Mexico-Stad, Bogotá en de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, met Noel Gallagher als voorprogramma.

Nederland

U2 doet ook Nederland aan: ze staan op 29 juli en 30 juli in Amsterdam Arena. Het tweede optreden werd in februari van dit jaar extra toegevoegd, toen het concert op 29 juli snel was uitverkocht. U2 was in 2015 voor het laatst in ons land.