Verschillende collega's hebben dinsdag op social media gereageerd op de dood van Sandra Reemer. De zangeres en presentatrice overleed op 66-jarige leeftijd aan de gevolgen van borstkanker.

RTL-presentator Jan de Hoop zegt op Twitter te schrikken van het nieuws. Presentator Cornald Maas noemt Reemer "elegant en met het hart op de goede plek." Volgens hem had zij het lef om drie keer Nederland te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival, "en met succes."

Marga Bult, die samen met Sandra Reemer en Sjoukje Smit het zangtrio The Dutch Diva's vormde, zegt geschrokken te zijn van het nieuws. "Wat ontzettend droevig! Ik wens haar lieve familie en vrienden heel veel sterkte, liefde en kracht toe om dit grote verlies te dragen."

Zanger en presentator Jan Rot, die in 1999 samen met Reemer het programma Songfestivalkenner van de eeuw-show presenteerde op RTL 5, noemt het verlies "droevig." Zanger Ronnie Tober, met wie Reemer tijdens de Gay Pride op een boot stond, sluit zich daarbij aan.

Geschrokken

"We zijn hier echt geschrokken", zegt Jan Slagter van Omroep MAX tegenover ANP. Een maand geleden was de zangeres nog te gast bij Tijd Voor MAX. "We wisten dat ze borstkanker had, maar dat het zo erg was, wisten we niet. Op 11 mei was ze hier om over het Songfestival te praten. Wij waren ons er toen niet van bewust hoe slecht het met haar ging. Vaak hoor je dat borstkanker nog wel te genezen is, maar dit bewijst wederom dat veel mensen er toch aan overlijden."

Frits Huffnagel twittert "the party is over now." Huffnagel: "Dag Sandra Reemer dank voor je liefde, liedjes en vriendschap."