"Artiesten als Justin Bieber en Ed Sheeran gebruiken het nu ook in hun muziek, zo wordt het een heel nieuw iets", zo vertelt Sean Paul tijdens Pinkpop aan NU.nl. 

Volgens de Jamaicaanse dancehall- en reggae-artiest zal het publiek ook altijd behoefte blijven houden aan 'party muziek'. "Dat is ook waarom ik al zo lang mee kan draaien."

Wat Sean Paul zelf aanspreekt aan dancehall, is het gevoel dat het bij hem oproept. "Het is magie. Het doet me denken aan toen ik veertien was en voor het eerst naar huisfeestjes ging, wat de sociale activiteit was in Jamaica."

De zanger wil fans graag het gevoel geven wat hij toen ook had. "Ik herinner me ook nog mijn eerste concert, mijn eerste kus op de dansvloer, dat zijn speciale momenten."

Sean Paul over waarom dancehall weer helemaal terug is
180
Sean Paul over waarom dancehall weer helemaal terug is

Vader

Dat hij nu vader is, verandert de behoefte aan deze muziek niet. De zanger verwacht niet dat het hebben van een zoon, met wie hij elke dag spreekt via FaceTime, zijn stijl verandert. "Ik blijf gewoon feesten en andere mensen laten feesten op mijn muziek."

Al maakt Sean Paul ook graag nummers met een boodschap, ter afwisseling. Zoals het nummer Rockabye, opgedragen aan alleenstaande moeders. Daarnaast schreef hij voor zijn eigen moeder het nummer Straight From My Heart.

Ook aan zijn zoon wil de zanger graag enkele nummers opdragen. "Maar tijdens een optreden maak ik die nummers dan ook wel weer feestelijk. Ik roep ook dan: "Jump, jump, jump, make your fist pump"."