Dj Hardwell treedt zaterdag tijdens Flying Dutch op met Lil' Kleine. En die samenwerking bevalt goed. 

Op de vraag of de twee Nederlandse artiesten ook samen muziek gaan uitbrengen, reageert Hardwell tegenover NU.nl enthousiast. "Wie weet in de toekomst. We staan er allebei zeker voor open."

Hardwell en Lil' Kleine zijn bevriend en in een app-gesprek kwam van het een het ander. "Ik vroeg hem of hij met me mee wilde naar The Flying Dutch en daar stond hij voor open."

De dj speelt zaterdag op drie locaties door het land. "Het is supertof om de hele wereld over te reizen om daarna drie shows in Nederland te doen", vertelt de dj die eigenlijk Robbert van de Corput heet. Het publiek hier is kritischer op artiesten. "Het kost meer moeite om het Nederlandse publiek los te krijgten. Mensen leggen dat vaak negatief uit, maar ik vind dat heel positief. Je moet echt goed draaien."

Haat en nijd

Volgens Hardwell is dat ook de reden dat Nederlandse dj's wereldwijd veel succes hebben. "We zijn goede dj's gewend en dan moeten nieuwe artiesten echt van goeden huize komen om door te breken. Als dat gebeurt, is het ook echt goed."

De dj  kan er goed mee omgaan als zijn publiek niet dolenthousiast is. "Dat kan aan van alles liggen. Misschien is de tent te heet, bijvoorbeeld. Het hangt af van meerdere factoren. Niet elke dag op je werk is even leuk. Soms ga ik draaien en soms moet ik werken, omdat het niet vanzelf los gaat."

Op zulke momenten analyseert hij het publiek. "En de timing van muziek is heel essentieel. Ik zit altijd wel een flow, want muziek heeft een bepaalde emotie. De rode draad is een samenvatting van heel veel."

De Nederlandse dj's hebben onderling een goede band. "We helpen elkaar altijd en bellen als we nieuwe platen af hebben. We wisselen muziek uit. Wat fijn is, is dat er helemaal geen haat en nijd tussen ons is. Dat is in veel landen wel anders."

De dj heeft nog steeds veel plezier in zijn werk. "Ik leef nog steeds mijn droom. Als klein jongetje wilde ik al dj zijn. En al stond ik vanavond in een plaatselijke kroeg in Breda, dan was ik ook blij."