Het benefietconcert van Ariana Grande voor de slachtoffers van de terroristische aanslag in Manchester dat zondag plaatsvindt, zal ook live te volgen zijn via de Nederlandse televisie en radio.

Vanaf 20.00 uur doen NPO 3 en NPO 3FM verslag van het concert, waarbij naast Grande ook onder meer Justin Bieber, Katy Perry en Robbie Williams optreden.

Voor NPO 3FM zal Angelique Houtveen naar Manchester reizen om het concert bij te wonen. Zij doet verslag voor de radiozender en de bijbehorende internetkanalen. 

"Ik vind het erg belangrijk dat 3FM bij het One Love concert van Ariana Grande is. Muziek is zo krachtig en dit concert laat zien dat muziek blijft verbinden, zonder angst. Aanstaande zondag wil ik dat gevoel en mijn ervaringen graag delen met al onze volgers", aldus Houtveen. 

"Ik hoop te gaan spreken met jongeren die twee weken geleden bij de aanslag waren, ben erg benieuwd of we bijzondere samenwerkingen op het podium gaan zien en wie weet kan ik backstage nog even spreken met optredende artiesten."

Sander Hoogendoorn zal dinsdag in zijn radioprogramma tussen 18.00 en 21.00 uur het concert uitzenden, aangevuld met bijdrages van Houtveen.

Coldplay

Ook Miley Cyrus, Coldplay, Usher, Niall Horan, Take That en Pharrell zingen tijdens het benefietconcert, dat plaatsvindt op het cricketveld van Old Trafford. Op het veld is plaats voor 50.000 toeschouwers. Het concert, dat binnen enkele minuten was uitverkocht, wordt live uitgezonden door BBC op radio en televisie. 

De opbrengst van de avond gaat naar het We Love Manchester Emergency Fund, een initiatief van de gemeente Manchester en het Britse Rode Kruis.

De aanslag in Manchester vond vorige week plaats na een optreden van Grande in de Manchester Arena. 22 mensen kwamen om het leven, onder wie zeven kinderen. Vijftig mensen die gewond raakten, van wie sommige ernstig, liggen nog in het ziekenhuis.