Caro Emerald staat in november volgend jaar op het podium van AFAS Live. In december, na haar zwangerschapsverlof, gaat ze op tournee met het Metropole Orkest.

Dat vertelde Emerald in RTL BoulevardDe show in AFAS Live is op 9 november 2018. "Het duurt nog heel lang, maar het is voor mij heel speciaal."

De zangeres heeft net de Emerald Island Tour in het Verenigd Koninkrijk afgesloten, de vierde en grootste tournee tot nu toe met 25 shows in onder meer een uitverkochte Royal Albert Hall en een show in de Roundhouse in Londen.

Emerald is momenteel in verwachting van haar tweede kind. "Het is wel apart om in een andere lichamelijke toestand op het podium te staan, maar het maakt het ook wel extra speciaal. De mensen reageerden daar leuk op, als ik met een dikke buik op het podium kwam. De tournee was wel pittiger dan normaal. Ik ben blij dat het goed ging."

In december gaat ze op tournee met het Metropole Orkest. Na een eerdere samenwerking in 2013 komen de zangeres en het orkest samen voor vijf concerten in Utrecht, Zwolle, Heerlen, Groningen en Venlo.