Donderdag 18 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Sterren vergezellen Ariana Grande zondag bij benefietconcert

Het benefietconcert van Ariana Grande voor de slachtoffers van de terroristische aanslag in Manchester vindt zondag plaats. De 23-jarige zangeres wordt bijgestaan door artiesten als Justin Bieber, Katy Perry, Coldplay en Take That.
Door NU.nl

Dat meldt BBC.

Ook Miley Cyrus, Usher, Niall Horan en Pharrell zingen tijdens het benefietconcert, dat plaatsvindt op het cricketveld van Old Trafford. Op het veld is plaats voor 50.000 toeschouwers. Het concert wordt live uitgezonden door BBC op radio en televisie. 

De aanslag in Manchester vond vorige week plaats na een optreden van Grande in de Manchester Arena. 22 mensen kwamen om het leven, onder wie zeven kinderen. Vijftig mensen die gewond raakten, van wie sommige ernstig, liggen nog in het ziekenhuis.

De Amerikaanse zangeres zegde na de aanslag de rest van haar Dangerous Woman-tournee af, maar beloofde wel terug te komen naar Manchester. "Ik kom terug naar de ongelooflijk dappere stad Manchester voor een benefietconcert, om geld in te zamelen voor de slachtoffers en hun families", aldus Grande.

Eerder op de dag zei politiecommissaris Ian Hopkins tegen BBC dat hij het idee voor een benefietconcert eerst wilde bespreken met de nabestaanden van de slachtoffers. "De meesten vinden het een goed idee, maar sommigen zijn er niet blij mee. Dat is absoluut begrijpelijk."

Kaarten voor het concert gaan donderdag in de verkoop. Grande biedt iedereen die vorige week maandag aanwezig was bij haar optreden gratis kaarten aan.


Lees meer over:
ManchesterAriana Grande

Aanbevolen artikelen