Donderdag 11 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Edisons voor Reinier Baas en Solange

De winnaars van de Edison Jazz/World zijn bekend. In de categorie Jazz Nationaal won jazzgitarist en -componist Reinier Baas met de jazz-opera 'vs. Princess Discombobulatrix'. 
Door ANP

De jury noemt hem een ''muzikale grootmeester'' die er met zijn nieuwste project in slaagt een verbinding te maken tussen jazz en klassieke muziek.

De Belgische zanger David Linx, die samen met het Brussels Jazz Orchestra nummers van Brel vertolkt, won in de categorie Vocaal.

Zangeres Solange (Knowles) krijgt de prijs in de categorie Soul & Beyond voor haar soulalbum A Seat At The Table. Volgens de jury is de muziek op de plaat van het zusje van Beyoncé ''subliem'' en de teksten sterk.

Bill Frisell

Verder won de Amerikaanse jazzgitarist Bill Frisell de Edison Internationaal en de Tunesische componist Dhafer Youssef in de categorie World. De cd-box As It Was van het Peter Erskine Trio kreeg de Edison voor Het Document.

De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 30 juni in het Luxor Theater in Rotterdam. Een aantal winnaars treedt dan ook op met het New Rotterdam Jazz Orchestra op festival North Sea Round Town.

De Edison is de oudste muziekprijs van Nederland.


Lees meer over:

Edisons

Aanbevolen artikelen