Vrijdag 19 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Alt-J ongerust over lengte van nieuw album

De bandleden van Alt-J hebben zich enigszins druk gemaakt over de lengte van hun nieuwe album Relaxer. De Britse groep was het overzicht op het nieuwe materiaal kortstondig kwijt.
Door NU.nl

"Alles was klaar - titel, hoes, songs - maar we hadden geen flauw idee hoeveel muziek we eigenlijk hadden. Veertig minuten, zo bleek", zegt Gus Unger-Hamilton in gesprek met het Belgische tijdschrift Humo.

"Een aanvaardbare lengte", voegt Joe Newman daaraan toe.

Mick Jagger

Relaxer is inmiddels het derde album van de band, die zich daarmee definitief bij de gevestigde orde binnen de hedendaagse popmuziek schaart. Ook de bandleden zijn er inmiddels aan gewend dat ze in een populaire groep zitten.

"Geen van ons ziet eruit als Mick Jagger of Alice Cooper of Iggy Pop, we zijn redelijk onopvallende mensen die doorgaans zonder lastiggevallen te worden over straat kunnen lopen", zegt Newman.

"Maar de meeste mensen weten wel wat Alt-J is. En als ik in een café anoniem met iemand zit te praten, weet ik dat het gesprek voorbij is vanaf het moment dat ik zeg dat ik muzikant ben. 'In welke groep?' - 'Alt-J! Tuurlijk, die ken ik!'"


Lees meer over:
Alt-J

Aanbevolen artikelen