Alain Clark hoopt met nieuw album door te breken in Amerika

Alain Clark hoopt met zijn nieuwe plaat door te breken in de Verenigde Staten. De zanger werkte de afgelopen 2,5 jaar veelal in Los Angeles aan de opvolger van Walk With Me uit 2014.

"Ik heb daar de helft van de tijd doorgebracht, echt puur en alleen om aan dit album te werken", vertelde Clark maandag in de ochtendshow van Lex Gaarthuis op Radio 10. "Het is nu af en ik ben zo blij."

Clark tekende in 2015 bij het Amerikaanse platenlabel Concord Music, een droom die uitkwam. "Ik ben in 2000 voor het eerst naar Amerika gegaan met de droom daar een platenmaatschappij te vinden die met mij wil samenwerken. Vijftien jaar later is die droom uitgekomen."

Het volgende album van de zanger, dat later dit jaar moet verschijnen, wordt wereldwijd uitgebracht. "Daarom ben ik er nu echt volledig voor gegaan en heb ik me er helemaal aan overgegeven." 

In de Verenigde Staten werkte Clark samen met een aantal bekende producers, onder wie Josh Gudwin. Hij was eerder betrokken bij Justin Biebers succesalbum Purpose.

Zoontje

Hoewel de 37-jarige Clark de afgelopen jaren veel in Los Angeles te vinden was, werkte hij ook in Amsterdam aan de plaat waarmee hij de VS wil veroveren. "Ik ben elke maand minimaal een week hier geweest om bij m'n zoontje (6, red.) te zijn", vertelde de Father & Friend-zanger. "Dus ik heb heel veel gevlogen."

Clark hoopt de komende tijd "niet te veel op één plek" te zijn. Hij wil veel gaan reizen, om zijn album en muziek in verschillende landen onder de aandacht te brengen. "Ik kan niet uitleggen hoe blij ik ben dat de plaat af is. En hoe opgelucht dat het nu klaar is."

Songfestival

De zanger laat desgevraagd weten zeker beschikbaar te zijn voor een deelname aan het Songfestival in 2018. "Ik ben altijd beschikbaar voor het Songfestival, al ligt de nadruk voor mij nu op mijn nieuwe album. Maar mochten ze me willen, ze hebben mijn nummer," aldus Clark.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie