Zanger Gregg Allman (69) overleden

Zanger Gregg Allman is zaterdag overleden op 69-jarige leeftijd. Dat maakt zijn management bekend. Allman was vooral bekend van de southern rockband the Allman Brothers Band.

Allman is thuis overleden in het Amerikaanse Savannah in de staat Georgia.

De grootste hit van de band was Jessica. Het nummer werd gebruikt als intronummer van het autoprogramma Top Gear van de BBC.

Naast zanger was Allman ook liedjesschrijver en toetsenist. Samen met onder anderen zijn broer Duane richtte hij in 1969 the allman Brothers Band op. Andere leden waren Dickey Betts, Berry Oakley, Butch Trucks en Jai Johanny 'Jaimoe' Johanson.

Hun eerste plaat kwam in 1970 uit. Duane overleed in 1971 na een motorongeluk. Een jaar later vond bassist Berry Oakley de dood, ook bij een motorongeluk. Ondanks die tragische gebeurtenissen ging Gregg door met de band.

Dat resulteerde in 1973 in de legendarische plaat Brothers And Sisters. Daarop staan de klassiekers Ramblin’ Man en Jessica.

Rolling Stones

Later veranderde Gregg de naam van zijn band in Gregg Allman Band. Hij bleef optreden en toerde met zijn band in de jaren tachtig met de Rolling Stones.

Gregg had een tijdje een relatie met zangeres Cher en was ook politiek actief. Zo hield hij in de jaren zeventig benefietconcerten voor presidentskandidaat Jimmy Carter.

Geschokt

De zangeres is geschokt door het overlijden van Allman. "Ik heb het geprobeerd", schrijft Cher op Twitter. "Woorden zijn onmogelijk." Cher plaatste een paar gebroken hartjes bij haar tweet.

De zangeres was niet de enige die op het overlijden van de 69-jarige muzikant reageerde. Melissa Etheridge schreef dat haar 'southern rock-hart' is gebroken. 

"Je zal gemist worden", schrijft Charlie Daniels. De countrymuzikant is bij ons bekend van zijn hit The Devil Went Down To Georgia. Drummer en ex-Beatle Ringo Starr betuigt ook zijn medeleven op Twitter.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie