Nabestaanden Chris Cornell bewijzen laatste eer tijdens begrafenis

Familieleden, bandleden en vrienden van Chris Cornell hebben vrijdag afscheid genomen van de Audioslave en Soundgarden-frontman. 

Naast Chris zijn vrouw en hun twee kinderen waren Cornells bandleden van Soundgarden en Audioslave aanwezig bij de afscheidsceremonie.

Ook Brad Pitt, Pharrell, Dave Grohl, Lisa Marie Presley, Dave Navarro, Jimmy Page, Courtney Love, Gavin Rossdale en James Franco kwamen de 52-jarige Cornell hun laatste eer bewijzen op het Hollywood Forever Cemetry. 

Gecremeerd

Het lichaam van Cornell werd volgens TMZ afgelopen dinsdag al gecremeerd. Zijn as wordt volgens de website vrijdag in besloten kring begraven, waarna fans later op de dag de mogelijkheid krijgen om het graf te bezoeken. 

Bandlid Tom Morello (van Audioslave) and Kim Thayil (van Soundgarden) zouden tijdens de begrafenisdienst een toespraak hebben gegeven. Evenals Cornell zijn vrienden Jeff Ament, Matt Cameron, Chester Bennington en Brad Delson van Linkin Park. 

Medicijnen

Zondag werd het lichaam van Cornell overgevlogen van Michigan naar Los Angeles. Daar overleed de zanger op woensdagavond 18 mei in zijn hotelkamer na een optreden in Detroit. Een lijkschouwer oordeelde daags na Cornells dood dat de zanger zelfmoord had gepleegd.

Zijn nabestaanden twijfelen daar echter aan en willen een toxicologisch onderzoek. Vlak voor zijn dood zou de rocker zijn vrouw Vicky Karayiannis hebben laten weten dat hij extra medicijnen had geslikt.

Karayiannis is ervan overtuigd dat medicijnen die Cornell slikte, ervoor hebben gezorgd dat hij besloot zelfmoord te plegen. De zanger kampte eerder in zijn leven met verslavingen, maar kickte in 2002 af en vertelde geregeld in interviews dat hij sinds die tijd clean was.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie